Serverproblem

Under en kortare tid har Pedagogbloggar drabbats av serverproblem. Detta har jag nu under natten åtgärdat i samarbete med företaget som driftar Pedagogbloggar.

Turligt nog var det aldrig något allvarligt problem. Vad som hände var att servern, där databasen ligger, började må mindre bra, varpå allting gick i ultrarapid. Till sist var det som att krypa baklänges i dyngsgammal sirap, det gick allt annat än fort. Nu har vi bytt server och allting rullar på precis som det ska göra.

Låt oss hoppas att det inte inträffar igen, tyvärr vet man aldrig med säkerhet när det gäller teknik.

Med vänliga hälsningar
Richard Westerberg, ansvarig för Pedagogbloggar

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Serverproblem

 1. Å vad bra att det är fixat! Jag har varit lite orolig de senaste dagarna. Som du skriver, man vet aldrig säkert när det gäller tekning. Men nu kan vi hålla många gemensamma tummar för att pedagogbloggarna ska må fint.

  En helt annan sak förresten – jag la in länk nummer 200 på pedagoglänkar igår. 🙂
  (Möjlighen blev det lite krystade länkar, men jag ville så gärna erövra jubileumsplatsen 200.)
  Det är verkligen suveränt vilken massa nya spännande webbplatser jag hittat tack vare pedagoglänkar. En fantastisk resurs!

 2. Om du varit orolig, vad tror du jag har varit 🙂 Har knappt sovit. Men i natt när jag insåg att det inte var någon fara, enbart en server som knäade stupade jag i säng och sov bättre än någonsin – tror jag.

  Pedagoglänkar blir bara bättre för varje dag. Måste passa på och säga grattis till 200:nde platsen, själv innehar jag 1:a platsen 🙂

 3. Joachim skriver:

  Jag har tyckt att redigering och laddning av min blogg varit otroligt seg sedan jag skapade bloggen, men nu går det verkligen i ett huj. Perfekt!

  Håller med Åsa om Pedagoglänkar… Skolväskan njuter!

 4. Richard skriver:

  Jag njuter också, nåt enormt 🙂

  Trevlig helg på er alla!

 5. Maria skriver:

  Kort fråga: Var är insticksprogrammet/pluginet som gjorde att mina ljudfiler visades som en spelare?

  Det är borta?!

  Och kan man infoga embedkod i en WordPress-blogg/Pedagogbloggar. (Bara från några bestämda källor som jag kan se och läsa mig till såsom YouTube, Google Video m.fl).

  //Maria

 6. Tack än en gång för att ni hjälper mig att hålla Pedagogbloggar ”fit for fight”. Givetvis hade det uppstått ett fel varpå en uppdatering av ”mediepluginfilen” krävdes. Nu är den uppe och rullar som den ska också.

  Apropå embedda kod från ex. YouTube så är svaret på din fråga ”ja, det går hur bra som helst”.

 7. jadijadi skriver:

  Hej,

  Vi har en klassblogg hos er.(har varit bra hittills…)

  Tidigare har jag kunnat lägga in bilder (via media utan ngr som helst problem. Men nu när vi försöker så kommer denna text upp:
  Kan inte skapa katalogen /mounted-storage/home36a/sub005/sc28788-FIKG/www/wp-content/blogs.dir/223/files//2008/11. Har servern skrivrättigheter till moderkatalogen?

  Vad är det som är fel??
  Önskar hjälp omgående tack.

  Vi har försökt i en vecka och vi prövade nyss(..hoppades på att det var ngt med detta serverproblem…), men icke!

  Mvh
  Jadijadi

 8. Richard skriver:

  Märkligt, ska genast felsöka.
  Någon annan som upplevt samma problem?

 9. Nu är felet åtgärdat, tusen tack för hjälpen med felrapporteringen.

  En vädjan till alla användare av Pedagogbloggar. Uppstår et fel, hör av er direkt så att jag kan åtgärda det så snabbt som möjligt.

  Tack på förhand.

 10. jadijadi skriver:

  Hej,
  Tusen tack för hjälpen!! <3
  Nu kör vi på som vi tänkt.
  Jag försökte skriva i ”supporthjälpen” men det gick inte att komma in med mitt lösen?? (är det ngn annan lösen man ska ha där??)

  Min/vår vana att blogga är inte stor men vi lär oss snabbt 🙂 Lovar att höra av oss snabbare nästa gång….

  Vi har gjort roliga vokisar.
  Kan man inte lägga in dessa i bloggen?? Har försökt men…icke…

  Film lägger väl mna in via media….eller hur?

  Vi tar gärna emot tips och ideér på hur man kan jobba i bloggen på bästa sätt.

  Trevlig helg!

  Mvh
  jadijadi

 11. Richard skriver:

  Har länge planerat skriva en ”bloggserie” om hur man kreativt kan använda sin blogg, men tiden och orken räcker aldrig till…

  Vokisar har jag aldrig provat. Men jag tror du får en kodsnutt när du skapat din Vokis. Denna kod klistrar man sedan in i en sk. Widget (en widget som klarar html-kod). Widgets hittar du i administrationsdelen under Design. Kanske någon annan Pedagogbloggar som provat som kan berätta mer?

 12. Richard skriver:

  Glömde några saker…

  Film lägger du in på precis samma sätt som bilder.

  Trevlig helg 🙂

 13. Maria skriver:

  Hej igen!

  När jag tittar bland mina insticksprogram så har jag forfarande inte det mediainstick som jag hade i början. Då visade sig mina mp3-spelare som en mediaspelare. Den visar sig fortfarande inte och jag har alltså inte något insticksprogram att aktiver.

  Tacksam för hjälp.

 14. Richard skriver:

  Jag har ominstallerat insticksprogrammet som spelar upp alla mediefiler. Numera är det aktiverat per automatik för alla bloggar, ingen enskild användare kan aktivera/avaktivera det längre.

  Däremot blir jag förvånad att det inte fungerar för dig. Har sett många använda mediefiler under de senaste dagarna.

  Det vanligaste felet som uppstår är att man försöker lägga in en mediefil som är större än 5 megabyte – är din fil det?

  Nästa vanliga fel är att man infogar sin mediefil i själva editorn och det enda man ser är en blåfärgad länk varpå många tror det inte fungerar eftersom man inte ser någon uppspelare/mediefönster. Det är först när du publicerat och tittar på allt i bloggen som själva insticksprogrammet uppenbarar sig.

  Mejla mig gärna på richard@richworks.se om ditt problem kvarstår alt. att du inte får det att fungera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *