Sju enkla tips om du vill få fler besökare

Att ha en blogg som ingen läser är ingen höjdare. Nedan tipsar jag om sju enkla saker du kan göra för att locka besökare till just din blogg.

Tips 1
Uppdatera din blogg ofta. Ju oftare du skriver, desto intressantare blir din blogg.

Tips 2
Var en aktiv bloggläsare själv och kommentera andras bloggar. Glöm inte att skriva länken till din egen blogg och på så sätt skapar du inlänkar och stimulerar bloggutbyte och spännande diskussioner.

Tips 3
Registrera bloggen på bloggportaler för att locka nya besökare till din blogg
http://www.bloggportalen.se
http://bloggkartan.se/

Tips 4
Skaffa bloggvänner som är aktiva och länka era bloggar från/till varandra. 

Tips 5
Pinga! Med att pinga menar man att du automatiskt skickar ett ”meddelande” till en pingtjänst varje gång du skriver ett blogginlägg. Det finns många olika pingtjänster och genom att underätta dem om att du skrivit ett nytt blogginlägg blir det lättare att hitta till just din blogg. Här följer ett urval av pingtjänster som du kan använda:
http://rpc.pingomatic.com/
http://nyligen.se/ping/
http://svensk.lemonad.org/ping/

Känner du dig osäker på vad pinga är och hur man gör? Ingen fara, du är dessutom inte ensammen. Inom kort kommer det en mer utförlig beskrivning av denna funktion samt hur du använder den på Pedagogbloggar.

Tips 6
Anmäl din blogg till sökmotorer som Google och AltaVista.
Till registreringsformuläret hos Google

Tips 7
Se till att din bloggadress finns med i signaturen när du diskuterar i forum på nätet och väl synlig i alla mejl du skriver. Var kreativ i din marknadsföring av din blogg, det lönar sig.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Sju enkla tips om du vill få fler besökare

 1. maria skriver:

  Hej!

  Har just lämnat Blogger för att hänga på den här spännande möjligheten! Dock lyckas jag inte få till embed-kod till Youtube-länkar, slideshower osv. Jag har letat efter någon lathund/FAQ men jag lyckas inte.

  MVH
  Maria

 2. maria skriver:

  Hej igen!

  Löste det själv. Hittade ett insticksprogram som jag aktiverade och vips så fick jag helt andra möjligheter.

  Ha det så gott!

 3. FotoFinnaren skriver:

  Tack för tipsen! Ska genast testa några av dem!
  /Gunilla

 4. Richard skriver:

  Hemma igen efter tre dagar i fjällvärlden! Kanske inte det smartaste att åka bort mitt under Pedagogbloggars premiärdagar, men ibland är man bara tvungen att åka trots att man inte vill. Har knappt gått en minut utan att jag tänkt på Pedagogbloggar och om det varit något strul. Skönt att komma hem och se att allt har flutit på rätt bra och att de få problem som varit har löst sig genom att vänliga pedagoger handlett varandra.

  Snälla fortsätt att ställa frågor, ge feedback på förbättringar och förändringar! När ni är nöjda är jag nöjd.

  Fantastiskt roligt att vi är igång! Vart ska detta sluta?

 5. maria skriver:

  Hej!

  Jag har ytterligare frågor och hittar inget annat ställe att ställa dem än just här i bloggen – men det har ju säkert sina poäng eftersom fler kan se svaren.

  Jag har försökt få in RSS i min blogg och jag använder exakt samma URL-sträng som i min gamla blogg på Blogger. Jag har dubbelkollat och är helt säker. Dock får jag bara ett felmeddelande i min nya blogg.

  Jag undrar om det finns möjlighet att ta bort den blå övre listen om man önskar (åtminstone byta färg) – den passar liksom inte alls in i min övriga layout. Vissa teman saknar listen helt men jag skulle nog kunna vilja välja att ta bort den faktiskt….

  MVH
  Maria (Marias IKT-blogg)

 6. Richard skriver:

  Vi börjar med ”den blå övre listen”: den har en funktion, men jag håller med dig – den stör även mitt estetiska öga. Att den funkar på vissa teman men inte på alla är ett sånt där märkligt fenomen som jag inte ens kan förklara.

  Din fråga angående RSS förstår jag inte riktigt. Försöker du prenumerera på din gamla blogg hos Blogger eller är det RSS-strängen till din nya blogg hos Pedagogbloggar du menar?

  Inom kort kommer det att komma upp ett support-/diskussionsforum. Då blir det enklare att ställa frågor, hitta svar och hjälpa varandra.

  /R

 7. Richard skriver:

  Glömde: den blå listen kommer mest troligt att försvinna då den bara fungerar på vissa teman men inte alla.

 8. Maria skriver:

  Hej igen!

  Jag försöker lägga in RSS-feed från ”IT för pedagoger” i min blogg här på Pedagogbloggar. Det finns ju en sådan funktion där man väljer sina sidomenyer och där har jag en som heter ”Feeds 1” och där får man skriva in den URL som skickar önskade Feeds. Jag har kopierat den sidans URL (har exakt samma Feeds från ”IT för pedagoger” i min gamla blogg) men det blir alltså ett felmeddelande.

 9. uryala skriver:

  Appropå ämnet att öka antal besökare på bloggen så funderade jag lite på om det kanske går att skaffa en ”besöksräknare” till sidan? Det hade varit trevligt.

 10. sunnor skriver:

  I förra versionen av Pedagogbloggar så kunde man söka namnen på fler bloggar. Senaste 30 (?) inlägg och bloggare. Nu är det bara de 12 senaste. Det vore kul att kunna se fler. Tänker du lägga in möjligheten att se fler, helst alla, det skulle ju också öka synbarheten, tex jag som jobbar som IT-ped och IT-samordnare så vore det bra med kategorier typ IT-pedagoger och kunna söka fram fler IT-pedagoger.

 11. Richard skriver:

  Du kommer inte att bli besviken, det kan jag lova 🙂

 12. anki skriver:

  Snygg layout på nya sidan I Like 🙂
  Hoppas att vi kan få besöksräknare, är lite nyfiken på hur många som läser eller tittar in på den.
  Bra tips som du lagt ut på hur sidan kan bli mer synlig ute i syberspace…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *