Blogguppdraget

Nu drar vi igång en enkel och förhoppningsvis rolig liten aktivitet här på Pedagogbloggar. Tanken är att jag delar ut olika uppdrag till er pedagogbloggare och ni som känner för att ta del av uppdraget gör så, inget tvång eller några måsten finns. Ingen anmälan behövs heller utan delta om du känner för det. Om det är någon som vill tips om ett uppdrag är ni som vanligt hjärtligt välkommen att skicka in dem till mig [ pedagogbloggar@richworks.se ]

Uppdrag #1

Vi börjar enkelt. Det första uppdraget blir att ni ska tipsa, och givetvis blogga kring dessa, om minst två bra resurser på nätet. Den ena ska vara en pedagogiska resurs och den andra ”något annat” som ni vill delge övriga. Ni bloggar fritt kring uppdraget, men lämna minst två tips, och motivera varför ni tycker dessa resurser är bra, vad ni använder dem till osv.

Vill ni lära er något nytt och smart?
Kopiera och klistra in denna länk  http://skolbloggen.se/2008/03/07/uppdraget  någonstans, lämpligtvis längst ner, i er uppdragsbloggning. Genom att göra detta skapar ni en så kallad Trackback. Genom att göra en trackback skapas det automatiskt en länkning/hänvisning till denna sida och dyker upp i kommentarsfältet här nedan. På detta sätt blir det enkelt för alla att följa med i uppdraget, man går bara hit och ser om något nytt har skrivits. Detta är dock valfritt om man vill göra, men prova gärna – ni kommer inse att det är en rätt smart och smidigt grej.

KOM IHÅG att kommentera varandras uppdragsbloggningar, oavsett om ni deltar i uppdraget eller ej, det blir så mycket mer givande med dialog!

Avslutningsvis säger jag som Robert Aschberg häng me´!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Blogguppdraget

  1. Pingback: RICHBLOG » Blogguppdraget

  2. Pingback: » Big Huge Labs frugourme

  3. Pingback: Pedagogbloggar » Blog Archive » Blogguppdraget #2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *